Globalni projekt Jane’s Walk pokrenut je 2006. u Torontu (Kanada) s ciljem provođenja u stvarnost ideja urbanistice Jane Jacobs (1916. – 2006.). Ona je promovirala ideju gradskih šetnji na kojima se ljudi okupljaju radi zajedničkog istraživanja, razgovora i uživanja u zanimljivostima svojih gradova, ali i zajedničkoga aktivnog sudjelovanja u životu i razvoju po mjeri čovjeka. Aktivnosti ovog projekta provode se od 2006. i trenutačno (V/2019.) obuhvaćaju 372 grada u 58 zemalja na 6 kontinenata.

Institut Mediterran predstavljala je naša suradnica Lara Bolković, samostalna pejzažna arhitektica, organizatorica Jane’s Walk događanja u Puli.

Detaljnije o projektu u linkovima:

https://www.glasistre.hr/pula/janes-walk-pula-upoznajte-svoju-zivotnu-okolinu-587872

http://mapiranjetresnjevke.com/aktivnosti/jws2/

https://cekate.hr/program/janes-walk/

Share / Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.