U Galeriji C8 u Puli prikazana je pedagoška multimedijalna i interaktivna izložba "Povijest školstva u Istri", u organizaciji Instituta Mediterran, a u suradnji s Arheološkim muzejom Istre, Etnografskim muzejom Istre, Povijesnim i pomorskim muzejom Istre, Sveučilišnom knjižnicom i Filozofskim fakultetom u Puli, pulskom Gimnazijom, Ekonomskom školom, Osnovnom školom Centar iz Pule, Školom za odgoj i obrazovanje i Osnovnom školom Petra Studenca iz Kanfanara.

U sklopu izložbe prikazane su tri učionice, postavljene kao u doba Austro-ugarske, Kraljevine Italije i SFR Jugoslavije s izlošcima školskog pribora, dokumenata, bilježnica, namještaja i opreme kojom se obuhvatila povijest školstva u posljednjih nekoliko stoljeća.

Share / Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.